Silent night - Julkonsert med GÖR

Grankulla Kammarkör har haft en intensiv och givande hösttermin. Terminens höjdpunkt är utan tvekan julkonserterna. För oss i kören blir det inte någon riktig jul utan den härliga julmusiken. Våra julkonserter har dessutom en lång tradition och har kommit att bli en viktig del av julfirandet för i synnerhet många grankullabor. Vi har i år valt att ge vår julkonsert rubriken Silent night. Titeln indikerar konsertens grundläggande stämning. Vi bjuder på återhållsam och meditativ musik. 

- Det blir ny, väldigt vacker musik komponerad av några av de globalt mest aktuella unga tonsättarna just nu, säger körens musikaliska ledare Håkan Wikman.

För mig personligen ska det bli väldigt roligt att göra de här konserterna med kören. Musiken är avstressande och vilsam och jag är övertygad om att vi ska kunna ge våra åhörare en viktig stund av frid inför julhelgen, fortsätter Wikman.

Nytt och fräscht

På programmet finns ny och fräsch musik av Eriks Esenvalds, Rihards Dubra, Dan Forrest, Ola Gjeilo, Susann LaBarr och även några bekanta klassiker som hör till vid en julkonsert med GÖR. Att vi dessutom har med oss den fantastiska pianisten Martin Malmgren gör att förutsättningarna finns för en alldeles unik musikupplevelse i juletid.

 

 

KONTAKT - YHTEYSTIEDOT

Om du behöver nå oss i GÖR får du gärna kontakta oss.
Jos kaipaat lisätietoja meistä voit mielellään ottaa yhteyttä.

info@goer.fi

informatör - tiedottaja
Gisela Wieliczko​, gisela.wieliczko (at) gmail.com

ordförande - puheenjohtaja
Peter Ingo, peter (at) triosaludo.fi 

dirigent - johtaja
Håkan Wikman, hakan.wikman (at) hawart.fi