VI ÖVAR, TROTS CORONAN!

GÖR, Grankulla Kammarkör, övar virtuellt nu i början av år 2021 på grund av den rådande coronapandemin. Vi övar måndagar kl. 18 och hoppas att vi ska kunna ge konsert i juni.

GÖR grundades år 1974 och har sedan starten etablerat sig som en flitig aktör på den finländska körscenen. Körens repertoar har alltid varit bred. På konsertprogrammen har funnits klassisk körmusik, jazz, underhållningsmusik, sakral musik och storverk tillsammans med orkester. Från hösten 2020 dirigeras kören av Håkan Wikman.

VILL DU SJUNGA I GÖR?

Grankulla Kammarkör består av ca 35 sångare som alla har god erfarenhet av körsång och vill utvecklas vidare i sitt sjungande. Kören känner sig hemma i den klassiska a cappella repertoaren och har idag lagt vikten på körmusik från vår egen tid. 

Övningstempot är rätt högt och vi ser gärna att du har möjlighet att förbereda dig hemma mellan övningarna och har en god närvaro på övningarna.

Om du är intresserad av att sjunga med oss ser vi gärna att du har en bra sångröst, är van att läsa noter, har sjungit mycket i kör eller ensemble och känner lust att utvecklas vidare i ditt sjungande.

Våren 2021

Våren 2021s verksamhet präglas av den globala pandemin. Det är osäkert om det ens går att ge konserter under terminen. Vi håller tummarna och hoppas kunna återgå till en normal övningsverksamhet så snart som möjigt.

Hösten 2021

Hösten 2021 är för GÖR synnerligen intensiv. Den första november gör kören Gabriel Faures omtyckta Requiem tillsammans med lokala samarbetsparter och i mitten av november ger kören en egen konsert i Grankulla kyrka, Lead, kindly light, tillsammans med stråkkvartett och julen 2021 är det igen dags för körens traditionella julkonsert.

Om du tycker att det här låter intressant och lockande får du gärna kontakta oss på info@goer.fi. Har du frågor eller vill du veta mer får du också gärna kontakta någon av våra funktionärer

Varmt välkommen till oss!

 


 

KAUNIAISTEN KAMARIKUORO

Kauniaisten Kamarikuoro – GÖR - on kaksikielinen sekakuoro, joka on perustettu vuonna 1974. Kuoro on alusta lähtien vakiinnuttanut paikkansa uutterana toimijana suomalaisessa kuoromaailmassa. GÖR harjoittelee maanantaisin klo 18-21 Kauniaisten kirkossa ja uudet, kokeneet laulajat ovat aina tervetulleita kuoron riveihin!


 


        

              Sidan tillhandahålls av Finlands svenska sång- och musikförbund